Nieuws

Studenten Woord & Daad helpend op tv na overstromingen

Studentenvereniging Woord & Daad van Zuyd Hogeschool helpt slachtoffers van de overstromingen met puinruimen. Een initiatief dat de cameraploegen van de tv-programma's Hart van Nederland en Editie NL niet is ontgaan.

Alle hulp is hard nodig, vertelt Bram Dammiaans. Hij studeert Mens en Techniek | Biometrie bij Zuyd: “Er is zo ontzettend veel te doen, maar niet alle slachtoffers hebben zomaar mensen in hun omgeving die kunnen helpen. Daarom vinden wij het belangrijk die mensen bij te staan en onze handen uit de mouwen te steken.”

Het initiatief kan op veel warme reacties rekenen en via Social Media stromen nog meer hulpverzoeken binnen. Want getroffen particulieren en bedrijven kunnen de hulp van de studenten inroepen via Instagram of Facebook. Maar ook vrijwilligers die samen met de studenten van Woord & Daad puin willen ruimen, mogen zich hier aanmelden. 

Het water heeft een vernietigend spoor in Limburg achtergelaten en dan blijft een initiatief van zo'n dertig studenten niet onopgemerkt. Hart van Nederland van SBS6 heeft een item gemaakt van de studenten die in de weer waren in een zwaar getroffen hotel in Valkenburg. Ook Editie NL van RTL4 heeft een cameraploeg naar Valkenburg gestuurd om de harde werkers te filmen.