Nieuws

Lectoraten Zuyd Hogeschool verrichtten 1634 onderzoeken

De lectoraten van Zuyd Hogeschool voerden vorig studiejaar in totaal 1634 onderzoeken uit. Dat staat in het onderzoeksjaarverslag 2019-2020 van Zuyd dat nu voor het eerst in digitale vorm is uitgebracht.

Het aantal onderzoeken was vorig jaar ongeveer hetzelfde als in studiejaar 2018-2019. Bij de bijdragen aan het onderwijs en het kennisdomein ging het respectievelijk om 621 en 424 projecten. Op het gebied van de beroepspraktijk leverden de lectoraten 589 bijdragen. Dat is iets minder dan twee jaar geleden.

12 miljoen euro voor onderzoek

Voor al deze onderzoeken ontving Zuyd bijna 12 miljoen euro. Daarvan was 6,7 miljoen subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 3,9 miljoen kwam binnen via overige subsidies en 1 miljoen kregen de lectoraten van opdrachtgevers.  

Voordelen digitaal jaarverslag

Saskia Brand-Gruwel van het College van Bestuur is trots op de vele verschillende onderzoeken van Zuyd. Ze vindt het extra mooi dat die diversiteit nu voor het eerst in een digitaal jaarverslag is vastgelegd. “De cijfermatige aspecten van een jaarverslag zijn zeker van belang.” Maar nog mooier vindt ze het om “de rijkheid van ons onderzoek en de impact in het onderwijs en het werkveld te laten zien.” Dit lukt in een digitaal jaarverslag veel beter omdat je “makkelijk kunt doorklikken naar een multimediale weergave van gerealiseerde en lopende projecten”, vindt Brand-Gruwel. “Een papieren jaarverslag geeft zeker een mooi overzicht, maar vaak belanden dergelijke verslagen in een lade.” Zuyd hoopt dat deze digitale vorm de zichtbaarheid van de onderzoeken vergroot.

Hulp nodig bij onderzoek?

Bedrijven en instellingen met een onderzoeksvraag kunnen deze met behulp van studenten beantwoorden. Hoe? Neem contact op met een van de lectoraten van Zuyd.