Nieuws
Studenten, lucht 31 maart je hart bij de onderwijsminister!

Studenten, lucht 31 maart je hart bij de onderwijsminister!

Demissionair minister Ingrid van Engelshoven praat woensdag, vanuit de vestiging van Zuyd Hogeschool aan de Brusselseweg in Maastricht, online met Limburgse studenten over de impact van corona op hen.

Studenten in het hoger onderwijs zijn van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst ‘Lucht je hart’ om samen te bespreken wat perspectief kan bieden. Vertel hoe het met je gaat, wat je nodig hebt en ontdek samen perspectief. Eerder sprak Van Engelshoven ook al met studenten in Groningen, Enschede en Rotterdam. De organisatie is in handen van de studentenbelangenorganisaties LSVb, ISO, LKvV en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De sessie in Maastricht is georganiseerd door het ministerie van OCW, de Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) en Zuyd Hogeschool.


 

Doe mee via de livestream

De coronacrisis vraagt veel van iedereen en zeker ook van studenten. Het gesprek zal gaan over waar studenten nú mee geholpen zijn en hoe ze aan het aankomende collegejaar gaan beginnen. Naast de minister nemen onder meer Luc Verburgh (voorzitter Zuyd Hogeschool), Rianne Letschert (rector magnificus Universiteit Maastricht), Bert Jongen (wethouder onderwijs Maastricht), Sander van Egmond (student Toneelacademie Maastricht en vicevoorzitter van de CMR van Zuyd), Benjamin Velge (student HBO-ICT en lid van de CMR van Zuyd), Luuk Vogelaar (voorzitter Tragos), (Puck Slaats, vice-voorzitter Maastrichtse Studentenraad) en Lyle Muns (voorzitter LSVb) deel.

Natuurlijk willen we dat zoveel mogelijk studenten meepraten, meekijken en van zich laten horen. Daarom is het gesprek woensdag van 16.30 uur tot 18.00 uur via deze speciale livestream te volgen. Studenten kunnen via Mentimeter en chat actief deelnemen. Aanmelden hoeft niet, maar is wel handig.