Nieuws

Jongeren blijven het lastig hebben door corona

Jongeren blijven het lastig hebben door corona, vooral als ze bij elkaar wonen. Dit geldt ook voor de eerstejaarsstudenten van Hotel Management School Maastricht (HMSM). Zij wonen tijdens het eerste jaar van hun opleiding samen in nieuwe studentwoningen, die beheerd worden door studentenvastgoedexploitant Holland2Stay. Het samenwonen is integraal onderdeel van het onderwijsprogramma.

“In dit bijzondere jaar waarin we leven met de pandemie krijgen de studenten die op de campus wonen op allerlei mogelijke manieren extra begeleiding en wordt bij de introductie extra aandacht besteed aan wat het betekent om samen op de campus te wonen. Ook is er regelmatig overleg met de gemeente, GGD, Holland2Stay en andere instanties. Dit is erg prettig omdat je elkaar op deze manier goed op de hoogte kunt houden”, aldus Ad Smits, directeur van HMSM. Nadat er een aantal besmettingen was geconstateerd, is het praktijkonderwijs bij de hotelschool uit voorzorg stopgezet. De GGD heeft vervolgens een grotere groep studenten getest. Sinds 14 februari zijn er in totaal 103 besmettingen vastgesteld, van wie een groot aantal inmiddels weer klachtenvrij is. Alle besmettingen hebben plaatsgevonden in de sociale woonomgeving en niet in een onderwijssituatie. De verwachting van de GGD is dat het aantal besmettingen binnen enkele weken dooft. Smits: “Dat is goed nieuws. Iedere besmetting is er een te veel, maar ik ben blij dat de afgelopen week nog maar zes besmettingen zijn vastgesteld. We blijven in nauw contact met hen staan. Gelet op de ontwikkelingen heb ik er vertrouwen in dat we op niet al te lange termijn weer praktijkonderwijs kunnen aanbieden.”