Nieuws

Barbara Piškur: voorzitter European Master of Science in Ergotherapie

Barbara Piškur, senior onderzoeker en docent Ergotherapie bij Zuyd Hogeschool, is deze maand benoemd tot voorzitter van de European Master of Science in Ergotherapie bij Amsterdam University of Applied Sciences.

'Vereerd en verantwoordelijk'

“Ik ben zeer vereerd en tegelijkertijd voel ik me ook enorm verantwoordelijk om deze taak over te nemen van de elitewetenschappers in Ergotherapie zoals: Ulla Runge, Astrid Kinébanian, Irene Ilott en Birgitta Bernspång”, zegt Piškur.

Het bestuur van de European Master of Science in Ergotherapie wil een kritische vriend zijn van de leden. De European Master of Science in Occupational Therapy zoals de tweejarige deeltijd Master officieel heet, is een onderzoeksgericht programma dat uit zes modules bestaat. De Master wordt in vijf verschillende landen gegeven en studenten afkomstig van alle continenten doen hier onderzoek naar ervaringen binnen de ergotherapie.

Piškur: “Voor mij is deze benoeming een geweldige kans om Ergotherapie te promoten. Ik zou graag met studenten praten over dit geweldige beroep.” Ze beschouwt haar benoeming als een erkenning voor al het werk dat ze vele jaren in de ergotherapie heeft gedaan. “Ik begon mijn European Master of Science in Occupational Therapy in 1999. Dat was de eerste lichting die deze masterstudie volgde. In 2001 ben ik afgestudeerd en was ik tevens lid van de adviesraad. De afgelopen vijftien jaar was ik betrokken bij vele internationale en nationale innovatie- en onderzoeksprojecten vanuit Zuyd in de rol van projectleider.” Al deze ervaringen maakten haar de geschikte kandidaat voor deze benoeming.

Piškur is samen met enkele andere kandidaten benaderd om te solliciteren naar de functie en vervolgens heeft het bestuur voor haar gekozen. De benoeming geldt voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid van een herbenoeming voor nog eens drie jaar.