Nieuws

ZuydSwitch: voor omscholen in coronatijd

Zuyd Hogeschool gaat omscholen naar ander werk extra begeleiden. Aanleiding voor omscholingstraject ZuydSwitch is dat door de coronacrisis veel sectoren nu mogelijk voorgoed krimpen, terwijl in andere sectoren veel vacatures openstaan. ZuydSwitch wil hierbij de verbinding leggen en richt zich op drie omscholingsrichtingen waar zowel nu als in de toekomst veel vraag naar gekwalificeerd personeel is: de zorg, ICT en techniek. 

Wie twijfelt of zijn huidige baan de crisis overleeft en niet goed weet hoe over te stappen naar een andere sector, kan terecht bij ZuydSwitch. Zuyd werkt hiervoor samen met een aantal partners zoals Leo loopbaan, het UWV, Banenrijk Limburg, Zuyderland en VISTA college. Organisaties als Zuyderland, maar ook Enexis en Politie Limburg waarmee gesprekken worden gevoerd, blijven de komende jaren extra handen nodig hebben. 

Meeste kans op werk

In Limburg zijn met name binnen de zorg, ICT en techniek veel vacatures te vinden op het niveau van mbo 4 en hbo. Er is voor de komende jaren vooral vraag naar verpleegkundigen, bouwkundig inspecteurs, projectleiders in de bouw, maintenance engineers, software engineers en data scientists. Organisaties als Zuyderland, Enexis en ook Politie Limburg blijven de komende jaren extra handen nodig hebben. Zij en andere werkgevers zoeken vooral medewerkers die snel inzetbaar en bereid zijn zich verder te scholen. Banenrijk Limburg biedt een mooi overzicht van de vacatures per vakgebied.
 

‘Kan ik ook omscholen?’  

Als geïnteresseerden een hele andere opleiding en werkervaring hebben dan de zorg, ICT of techniek is dat geen probleem. Ook leeftijd speelt geen rol. Een vooropleiding én enkele jaren werkervaring op minimaal mbo 4 niveau zijn wel een vereiste. 
Meer weten? Kijk dan verder op ZuydSwitch.