Nieuws
Nieuws

Cursus Japans in aanloop naar de Spelen

Japan zal de komende jaren wereldwijd extra in de belangstelling staan. Dit jaar zijn de Olympische Spelen (mits ze doorgaan gelet op corona) en in 2025 vindt de World Expo plaats. In aanloop hiernaartoe is de cursus over de Japanse cultuur en taal van Zuyd Hogeschool en het Talencentrum van de Universiteit Maastricht wel zo handig. Ideaal voor iedereen die het land beter wilt leren kennen en wilt weten hoe je het beste kunt samenwerken met Japanse instellingen en bedrijven.

Taal en interculturele verschillen begrijpen

Cursisten leren gedurende 14 weken enkele basisprincipes van de Japanse taal, ze ontdekken meer over de bijzondere cultuur en leren alles over passende en effectieve interculturele communicatie met Japan. Deelnemers kunnen na afloop eenvoudige zinnen lezen en spreken, begrijpen interculturele verschillen en leren meer over de taal in het algemeen en de verschillen met Europese talen.

Cursus begint in februari

In deze Engelstalige online cursus voor beginners staat elke week een ander thema centraal. De cursus begint in februari en bestaat uit veertien sessies van twee uur. Na afloop krijgen deelnemers een bewijs van deelname als ze aan de opleidingseisen hebben voldaan. Medewerkers en (oud-)studenten van Zuyd en UM krijgen korting. De cursus wordt gegeven door Fumi Oshiumi en Marlene van Heel-Bradbury. Oshiumi is geboren en getogen in Japan en geeft al 10 jaar les in de Japanse taal en cultuur aan studenten van Zuyd Hogeschool in Maastricht. Zij leert cursisten de basis van de Japanse taal, waarbij de nadruk ligt op de dagelijkse praktijk. Van Heel-Bradbury is expert in interculturele communicatie en woonde lange tijd in Japan. Zij verzorgt de lessen over interculturele communicatie, gebaseerd op theorie en vele praktische oefeningen.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier. Voor de cursus is geen intake nodig. Studenten betalen 295 euro, Zuyd-medewerkers en alumni betalen 360 euro en overige deelnemers betalen 460 euro.