Nieuws

Hotelschool roept studenten op coronamaatregelen te blijven naleven

Donderdagavond 28 januari om circa 20.40 uur is de politie langsgekomen op de campus van de Hotel Management School Maastricht, nadat gebleken was dat een deel van de bewoners zich buiten op het terrein bevond en muziek werd afgespeeld. Op de campus wonen eerstejaarsstudenten die de opleiding Hotelmanagement volgen.

Ad Smits, directeur Hotel Management School Maastricht: “Ik vind het teleurstellend en keur ten zeerste af dat een deel van de eerstejaarsstudenten zich gisteravond niet volledig aan de afspraken heeft gehouden. Gelukkig is de rust snel teruggekeerd. Wij doen er alles aan om onze studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op en te instrueren over het leven op de campus in coronatijd. De pandemie vraagt ook van jongeren veel aanpassingsvermogen. Dat dat juist voor die leeftijdscategorie soms lastig is, daar hebben we alle begrip voor. Dat laat onverlet dat iedereen zich aan de maatregelen dient te houden. Ik ben blij dat op korte termijn overleg wordt gevoerd tussen de verhuurder van de studentwoningen Holland2Stay, gemeente Maastricht, de politie en de Hotel Management School Maastricht van Zuyd Hogeschool om een herhaling te voorkomen.”

Na aankomst van de politie begaven de eerstejaarsstudenten zich weer naar hun woningen en is één arrestatie verricht in verband met openbaar dronkenschap. Daarop is de politie vertrokken en is de rust teruggekeerd. De drie ME-busjes die uit voorzorg waren meegekomen, hoefden niet in actie te komen.