Nieuws
Nieuws

Onthulling: ‘Hou een Beppie afstand’

Op speciaal verzoek van Zuyd Hogeschool heeft Bart Storcken een coronanummer gemaakt met Beppie Kraft in de hoofdrol: ‘Hou een Beppie afstand’.

De winnaar van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019 zingt ‘een Beppie afstand’ omdat de koningin van het Limburgse lied zelf krap anderhalve meter lang is. “Ik ben eigenlijk nog iets kleiner: 1,48 meter”, biecht ze lachend op.

Meet and greet voor studenten

Tijdens de officiële onthulling van de videoclip op woensdagochtend 9 december waren studenten en medewerkers van Zuyd getuige van de eerste vertoning. Studenten mochten vooraf in een paar woorden aangeven waarom uitgerekend zíj de grootste fans van Beppie Kraft binnen Zuyd Hogeschool zijn. Na afloop kregen de fans ook een meet and greet met hun idool.

De onthulling van de clip bij Zuyd in een van de collegezalen in Heerlen.

Lichtpuntje in donkere dagen

Op deze manier wil Zuyd haar studenten, docenten, medewerkers en ook iedereen buiten de school een klein lichtpuntje schenken in deze donkere dagen. “Veel mensen gaan een eenzame Kerst tegemoet en we weten dat docenten en studenten het enorm missen om weer gewoon elke dag naar school te komen”, zei Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd. “Zou het niet heerlijk als we nu met z’n allen één groot feest konden vieren? Eerst Kerst en Nieuwjaar en daarna Carnaval?! Gezellig zingen en dansen. De polonaise. Gewoon dat waar Limburg goed in is. Maar dat gaat nog niet. Sterker nog, de landelijke cijfers stijgen weer. Natuurlijk proberen we waar mogelijk fysiek les te geven, maar niet alles kan. We moeten ook voorzichtig zijn en elkaar beschermen.”

1,5 meter, zingen, dansen? Beppie bellen

Omdat die behoefte om weer ouderwets samen te feesten elke dag groeit en die anderhalve meter toch een must blijft, had een medewerkster van Zuyd de link snel gelegd: Anderhalve meter, samen zingen, dansen…. ? Ja, dan kom je vanzelf uit bij Beppie Kraft. Zuyd benaderde artiest en tekstschrijver Bart Storcken. Hij belde Beppie en de rest is geschiedenis. De clip is vorige week opgenomen op de locatie van Zuyd in Heerlen, Nieuw Eyckholt. Studenten en medewerkers figureren op de achtergrond. De pers werd geïnformeerd en foto’s van de opnames werden op Social Media zó vaak gedeeld dat ‘Hou een Beppie afstand’ wel een hit móet worden.