Nieuws

Tweede editie carrière-event was weer een succes

Aan het tweede carrière-event van Zuyd Hogeschool begin november hebben 145 studenten meegedaan en 76 bedrijven. Dit heeft in totaal tot 414 unieke gesprekken geleid. Tijdens de eerste editie in mei deden 410 studenten mee. De lichte stijging van het aantal studenten leidde ook tot iets meer gesprekken. Het aantal bedrijven is hetzelfde gebleven.

'Ontmoet je toekomst'

In de week van 9 tot en met 13 november heeft het Kennis- en Informatiecentrum (KIC) van Zuyd, in samenwerking met de opleidingen van Zuyd het 2e online carrière-event 'Ontmoet je toekomst' georganiseerd. Via bijvoorbeeld Zoom of Teams konden studenten en bedrijven afspraken maken om nader kennis te maken en stage-, afstudeer- en (bij)baanmogelijkheden te bespreken.

Meer studenten van International Business

Aan deze tweede editie deden met name meer studenten mee van International Business. Als gevolg van corona en de grensbelemmeringen kunnen zij op dit moment en mogelijk ook in februari 2021 geen stagelopen in het buitenland.  Omdat deze studenten veel minder ervaring met Nederlandse bedrijven hebben, deden ze graag  mee aan het carrière-event.

Driekwart tevreden tot zeer tevreden

Uit de evaluatie blijkt dat van de deelnemende studenten en bedrijven driekwart 'tevreden' tot 'zeer tevreden' is. In meer dan de helft van de gesprekken zijn vervolgafspraken gepland of stages afgesproken. Twee derde van de ondervraagden vindt deze manier van online 'speeddaten' een nieuwe traditie die ook na corona in ere gehouden mag worden. Zij zeggen dat "het event volledig aan de verwachtingen heeft voldaan". Vergelijkbare reacties kreeg het KIC na de eerste editie.

Meerwaarde van KIC-initiatief

Het KIC-initiatief voorziet dus duidelijk in een behoefte en heeft vanwege corona extra meerwaarde voor het vinden van stagiaires en stageplekken.