Nieuws
Nieuws

Veel opleidingen Zuyd Hogeschool ‘excellent’ en in top-3 van Nederland

Tien opleidingen van Zuyd Hogeschool hebben een kwaliteitszegel ontvangen met de kwalificatie ‘excellent’ en zijn daarmee officieel een ‘Topopleiding’. Ook tien andere opleidingen van Zuyd behoren binnen hun categorie tot de top-3 van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids Hbo 2021 die donderdag 8 oktober 2020 is verschenen.

‘Excellente’ opleidingen

De tien Topopleidingen zijn Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Docent Theater, Docent Muziek, Hotel Management School Maastricht, Associate degree Facility Management, Verloskunde, Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie. Ook vorig jaar waren deze opleidingen al beoordeeld als ‘excellent’ en ‘Topopleiding’.

Twintig opleidingen in de top-3 van Nederland

Vijf opleidingen staan op de eerste plaats in hun categorie. Dit zijn Associate degree Facility Management, Docent Muziek, Ergotherapie, Verloskunde en Logopedie. Logopedie staat op een gedeelde eerste plaats. Naast de tien Topopleidingen van Zuyd staan ook tien andere opleidingen binnen hun categorie in de top-3 opleidingen van Nederland. Dat zijn Applied Science, Engineering, Built Environment, Business Studies, Mens en Techniek | Biometrie, Facility Management (Bachelor), European Studies, Vertaalacademie, Oriëntaalse Talen en Communicatie, en Theater.

Kwaliteitsonderwijs en student centraal

Ook de afgelopen jaren stonden veel opleidingen van Zuyd in de top-3. Wat uit de studententevredenheidsonderzoeken door de jaren heen blijkt, is dat onder meer de kwaliteit van de opleidingen en de kwaliteit van de docenten van Zuyd bovengemiddeld scoren. De uitkomsten sluiten aan bij de strategie van Zuyd waarin de ontwikkeling van de student centraal staat. Een ander belangrijk element is dat het onderwijs van Zuyd verankerd is in de praktijk en het onderzoek verankerd in het onderwijs.

Ga voor meer informatie over de opleidingen naar de opleidingspagina van Zuyd.

De Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Meer informatie is te vinden op de website www.keuzegids.nl.