Nieuws

800 Bezoekers op online studiekeuze-event

Op dinsdag 6 oktober vond het jaarlijkse studiekeuze-event plaatsgevonden. Voor de eerste keer online. Tijdens het event kregen studiekiezers net als altijd tips voor het kiezen van de juiste studie, informatie over studeren aan het hbo, voorlichting over de diverse opleidingsdomeinen. Daarnaast konden de deelnemende havisten, mbo’ers, vwo’ers en hun ouders chatten met studenten en of deelnemen aan een inloopspreekuur met studiekeuzeadviseurs.

Het studiekeuze-event is bedoeld voor de eerste oriëntatie, om studiekiezers te laten zien welk brede aanbod van opleidingen Zuyd heeft en hen te informeren over het studeren aan het hbo. Bovendien is dit jaar het online event een goede vervanging gebleken voor de voorlichting op scholen, die vanwege corona door een aantal middelbare scholen is geannuleerd.

Zuyd is drie jaar geleden met dit event gestart en met succes. Het aantal deelnemers groeit elk jaar weer, van ruim 400 bezoekers in 2018 naar 800 bezoekers dit jaar. Bijkomend voordeel van het online event is dat Zuyd veel meer bezoekers kon ontvangen dan normaal gesproken op de locatie Ligne in Sittard mogelijk is. Voor deze fase van het studiekeuzeproces is de locatie gelukkig minder belangrijk voor studiekiezers. Voor de betrokken organisatoren is het online event een leerzame ervaring op weg naar de online open dagen van november.