Nieuws
Nieuws

Speeddates voor toekomstige technici

Via ruim vijftig online speeddates konden Midden en Zuid-Limburgse technasiumleerlingen dinsdag kennismaken met een technische vervolgopleiding.

Negen opleidingen van Zuyd Hogeschool

Tijdens deze tweede editie van ‘Meet the Experts’ konden de leerlingen uit het voortgezet bèta technisch onderwijs speeddaten met experts van Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Van Zuyd deden negen opleidingen mee en van de universiteit zes.
 

Waarom speeddaten? 

Doel van dit online daten is: 
•    zorgen voor geschikte expertbegeleiding voor de meesterproef; 
•    meer hooggekwalificeerd, bèta technisch talent in Limburg opleiden. 
Het is van belang dat meer leerlingen voor een bèta technische opleiding kiezen. Alleen zo kan voldaan worden aan de groeiende vraag naar hoogopgeleid bèta technisch talent in de techniek en bij zorginstellingen, bedrijven en Brightlandcampussen. 
 

De middelbare scholen

De leerlingen die mee hebben gedaan aan de speeddates zijn afkomstig van het Bernardinuscollege in Heerlen, het Graaf Huyn College in Geleen, het Sophianum in Gulpen en het ROER college Schöndeln in Roermond. ‘Meet the Experts’ is een van de netwerkactiviteiten van de technasiumnetwerken Zuidoost-Nederland en Zuid-Limburg in samenwerking met Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht. Technasiumscholen zijn middelbare scholen die extra aandacht besteden aan bèta technisch project onderwijs.