Nieuws
Nieuws

ZZP’ers van blijvend belang na coronacrisis

ZZP'ers en flexwerkers zijn ook na corona nodig om Nederland uit de crisis te trekken. Dat schrijft lector Employability van Zuyd Jol Stoffers in het boek 'Kansrijk uit de coronacrisis'.

ZZP'ers en flexwerkers

Jol Stoffers, laat samen met elf andere experts in het boek zijn licht schijnen over de gevolgen van corona. Na de crisis kunnen jonge ondernemers Nederland een sterkere concurrentiepositie verschaffen ten opzichte van andere landen. Daarom moet voorkomen worden dat deze jongeren straks kiezen voor de zekerheid van een vaste baan. Stoffers: "Na de crisis hebben we juist behoefte aan flexibiliteit en ondernemerschap."

Meer digitaal werken

Op de werkvloer zelf moeten we digitaal vergaderen blijvend omarmen. Natuurlijk is het ook goed om je gezicht op kantoor te laten zien, fysieke menselijke interactie blijft belangrijk. Maar Stoffers pleit voor een duurzame mix tussen fysiek en digitaal.

Cruciale beroepen in opkomst

De groeiende waardering voor mensen die in de zorg of het onderwijs werken, moet wat Stoffers betreft leiden tot meer investering vanuit de overheid. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat steeds meer jongeren kiezen voor zo'n cruciaal beroep, verwacht Stoffers.

Kortom, de coronacrisis brengt niet alleen ellende, maar ook kansen met zich mee. Welke andere kansen er zijn, staat in 'Kansrijk uit de coronacrisis'.