Nieuws
Nieuws

Zo studeren en werken we veilig in het nieuwe studiejaar

Studiejaar 2020-2021 staat voor de deur en als Zuyd Hogeschool zijn we blij onze studenten en medewerkers weer te kunnen begroeten, online én op locatie. Want hoewel de lessen vanwege het coronavirus deels nog online worden gegeven, mogen we vanaf het nieuwe studiejaar gelukkig ook weer onderwijs op locatie aanbieden. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is en zich veilig voelt, hebben we tal van maatregelen genomen en gelden er een aantal spelregels.

 • Op locatie geven we onderwijs op 1,5 meter afstand: waar nodig zijn lokalen en faciliteiten aangepast.
 • Er gelden looproutes, eenrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen.
 • Een mondkapje dragen tijdens de lessen is niet verplicht, maar mag wel. In praktijklessen waar geen 1,5 meter afstand mogelijk is, zorgt Zuyd voor beschermingsmiddelen.
 • Onze luchtbehandelingsinstallaties zijn onderzocht en voldoende veilig om besmetting met aerosole virusdeeltjes te voorkomen. Mobiele airco’s en split units staan uit tijdens lessen. Ramen en deuren kunnen in de meeste ruimten opengezet worden.
 • Bij ingangen, op toiletten en bij printers en koffiemachines zijn desinfectiemiddelen beschikbaar.
 • We maken extra schoon.
 • Medewerkers en studenten komen alleen naar een van de locaties van Zuyd als ze een ingeroosterde activiteit, zoals een les of tentamen hebben, of wanneer dat is afgesproken met hun leidinggevende.
 • De lessen op locatie zijn zoveel mogelijk gespreid over de dag en avond.
 • We vragen studenten en medewerkers indien mogelijk lopend, op de fiets of met de auto naar Zuyd te reizen of – als dat niet kan – drukte in het openbaar vervoer te mijden.
 • Studenten en medewerkers die op vakantie zijn geweest in een risicogebied vragen wij volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid nog tien dagen thuis in quarantaine te blijven. Zij kunnen contact opnemen met hun opleiding of leidinggevende om te bekijken wat dit betekent  voor hun studie of werk.
 • Wanneer studenten of medewerkers coronagerelateerde gezondheidsklachten hebben, vragen we ze thuis te blijven en zich te laten testen. Ze kunnen hiervoor rechtstreeks contact opnemen met GGD Zuid-Limburg (T 088-8805005), zodat indien nodig snel maatregelen genomen kunnen worden.
 • Studenten en medewerkers worden verzocht om de berichtgeving over corona op de kanalen van Zuyd goed in de gaten te blijven houden.

Bekijk ook dit gesprek van L1 over de start van het nieuwe studiejaar met Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd.