Nieuws
Nieuws

Diploma-uitreikingen bij Zuyd Hogeschool in vele smaken

Er was veel ‘niet normaal’ in de afgelopen periode, maar wat onveranderd bleef: studenten studeerden af. En dat is en blijft natuurlijk een feestelijke gelegenheid! Maar in coronatijden zijn reguliere diploma-uitreikingen geen vanzelfsprekendheid, en dus moesten de opleidingen buiten de gebaande paden treden om hun afstudeerders in het zonnetje te zetten. In vogelvlucht gaan we langs een aantal initiatieven die de opleidingen ontplooiden. Gefeliciteerd aan alle geslaagden!

Verloskunde

Op gepaste afstand werden 26 verloskundigen in opleiding persoonlijk beëdigd in Maastricht. Voor vrienden en familie was de happening te volgen via een livestream.

Conservatorium

De muzikale talenten kregen een warme videoboodschap van trotse docenten en begeleiders, die hun lovende woorden en wijsheden voor de toekomst meegaven. 

Vaktherapie

De afgestudeerde vaktherapeuten ontvingen hun diploma tijdens een ‘reguliere’ uitreiking in hotel Winselerhof te Landgraaf. Hier konden zij veilig dit feestelijke moment vieren.

Built Enviroment

Dat techneuten ook heel creatief kunnen zijn, lieten de docenten van BBE zien. Met een exclusief gecomponeerd lied zwaaiden zij de ‘ingenieurs van de toekomst’ al dansend uit in dit filmpje. De diploma’s worden thuisbezorgd.

 

Engineering

Dat ze moesten ‘speeddaten’ om hun diploma te bemachtigen, dat hadden deze frisse engineers vast niet verwacht toen zij hun studie begonnen... In Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht kregen ze tijdens een korte ‘date’ hun diploma van hun begeleider.

ICT

De jongbakken ICT-specialisten mochten de rode loper op. Zij kregen hun diploma tijdens een walk-in bij Brasserie Darwin in Heerlen. Eerder bezochten de docenten ICT de afgestudeerden thuis... En daar is bewegend beeld van.

Verpleegkunde

In navolging van de drive-in-bioscoop: de drive-through-diploma-uitreiking bij Zuyd Hogeschool in Heerlen. Met een vervoermiddel naar keuze reden de afstuderende verpleegkundigen naar een partytent, waar zij hun getuigschrift kregen van hun tutor. Dit jaar met speciale aandacht voor de eerste lichting afgestudeerden Klinische zorg en Ouderenzorg.

Facility Management

De nieuwe generatie facilitair managers nam hun diploma’s persoonlijk in ontvangst bij Stayokay Maastricht. Op het terras aan de Maas toostten zij op hun toekomst.

Commerciële Economie...

...komt naar je toe deze zomer.

Applied Science

In een sfeervolle, historische setting namen de afstudeerders van Applied Science hun diploma in ontvangst. Zij sloten hun studietijd af met een ceremonie in Kasteel Limbricht.

Na de vakantie volgen nog uitreikingen

Niet alle opleidingen reiken de diploma’s uit voor de zomervakantie. In september en oktober staan ook nog diverse uitreikingen op de planning. Zo organiseert Business Studies in de herfst een ceremonie in Kasteel Limbricht. De Vertaalacademie feliciteert de afgestudeerden in september en verwelkomt de Hotelschool haar afstudeerders na de zomer in Theater aan het Vrijthof.