Nieuws
Nieuws

‘Bedrijven kunnen ook in de zomer gewoon bellen’

Hoewel het onderwijs grotendeels stilligt in de zomervakantie blijft Zuyd Hogeschool bereikbaar. Dat geldt in het bijzonder voor bedrijven. ‘Dat is normaal gesproken ook het geval, maar door de bijzondere omstandigheden van de afgelopen tijd, is het zeker voor bedrijven goed om te weten dat we ook in de zomermaanden actief zijn om ze te helpen bij het oplossen van hun vragen’, zegt Marion Fenijn van het Kennis en Informatiecentrum van Zuyd Hogeschool.

Matchmaker voor stageplekken

Minister-president Rutte gaf het onlangs nog aan: veel jongeren maken zich zorgen om de stageplekken en – gekoppeld daaraan – het aantal arbeidsplaatsen als gevolg van de coronacrisis. Voor bedrijven is het goed om te weten dat Zuyd Hogeschool een portal heeft waar vraag en aanbod elkaar op een laagdrempelige manier vinden: Career Services Zuyd.

Speeddaten

Om tijdens de coronacrisis toch zoveel mogelijk vraag en aanbod van stages aan elkaar te koppelen organiseerde het Kennis en Informatiecentrum in mei speeddates tussen bedrijven en studenten. Het was een ongelooflijk succes. De sessies waren in een mum van tijd volgeboekt. Meer dan 70% van de bedrijven heeft vervolgafspraken ingepland om stageplaats(en) of vacature(s) in te vullen. Ze ervoeren het event als een efficiënte manier om met meerdere studenten in contact te komen. De kwaliteit van de gesprekken was goed. Studenten gaven aan dat ze beter inzicht hebben gekregen in de mogelijkheden die bedrijven in Limburg en daarbuiten te bieden hebben. In het najaar krijgen de speeddates een vervolg.

Gewoon bereikbaar

Maar bedrijven die nu verlegen zitten om de kennis van Zuyd, kunnen gewoon terecht. De handigste manier is via Career Services. Bellen kan ook naar: 088 - 9893 000