Nieuws
Nieuws

Online hulp bij de juiste studiekeuze

De twijfelaars onder de studiekiezers hebben het dit jaar extra lastig doordat ze niet meer terecht kunnen op de locaties, bijvoorbeeld om te proefstuderen. Juist voor die groep biedt Zuyd Hogeschool een aantal extra mogelijkheden om te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Nog geen idee

Studiekiezers die nog niet precies weten wat ze willen studeren kunnen om te beginnen de online Studiekeuzetest invullen. Die test geeft inzicht in de opleidingen die passen bij hun interesses. Hier komt dus niet één opleiding naar voren, maar het geeft wel een goede richtlijn. Met de Studiekeuzetest weet de studiekiezer binnen tien minuten welke opleidingen bij hem passen. Het voeren van een online adviesgesprek met een van onze studieadviseurs is ook een optie.

Opleiding op het oog

Bij twijfel tussen twee opleidingen kunnen studiekiezers bij deze opleidingen van Zuyd Hogeschool online proefstuderen. Dat geldt ook als er al een interessante opleiding is gevonden waarvan nog moet worden vastgesteld of die ook echt past. Studiekiezers krijgen hiermee een duidelijker beeld van een opleiding. Met vragen over studeren bij Zuyd in het algemeen of bij een opleiding in het bijzonder kun je als studiekiezer chatten met zittende studenten. Wie eenmaal een keuze heeft gemaakt, krijgt bij veel opleidingen ook nog een studiekeuzecheck in de vorm van een persoonlijk online gesprek.