Nieuws

Yvette Froeling nieuwe directeur International Business and Communication

Het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool heeft drs. Yvette Froeling per 24 augustus 2020 benoemd als directeur International Business and Communication. Hiertoe behoren de International Business School Maastricht, de School of European Studies, de academie Oriëntaalse Talen en Communicatie, de Vertaalacademie, en de lectoraten International Relationship Management en Sustainable International Business.

Dienstverlening in internationale setting

Froeling (1969) studeerde Letteren aan de Universiteit van Tilburg. Haar afstudeeronderzoek voerde ze uit in Cambridge. Na vijftien jaar woonachtig te zijn geweest in Brabant woont ze met partner Carlo en hun kinderen Olivier van 12 en Maud van 10 inmiddels alweer vijftien jaar in Franstalig België (Ardennen). Sinds 2005 heeft Froeling verschillende organisatieonderdelen van de Universiteit Maastricht aangestuurd. De rode draad hierbij was om de dienstverlening te verbeteren binnen een internationale setting met oog voor klanten, financiën en de medewerkers. Momenteel is ze als General Manager verantwoordelijk voor het Talencentrum, het Center for European Studies en de Maastricht Summer School van Universiteit Maastricht, waarbij ook een aantal docenten van Zuyd Hogeschool betrokken zijn.

Taal en cultuur verbindende elementen

Froeling ziet uit naar haar nieuwe baan bij Zuyd Hogeschool, mede omdat taal en cultuur de onderliggende en verbindende elementen in alle vier de opleidingen zijn. Waar ze verder naar uitkijkt is de samenwerking met mensen met een “echte hands-on-mentaliteit” om gezamenlijk de vraagstukken rondom integratie van onderzoek in, en innovatie en professionalisering van het onderwijs aan te pakken. Yvette Froeling: “Het lijkt me een prachtige uitdaging om dit cluster van opleidingen naar een gezonde, stabiele en toekomstbestendige organisatie te leiden, waarmee we de studenten een stevige basis kunnen bieden voor een succesvolle toekomst. Het Talencentrum van de Universiteit Maastricht is 30 jaar geleden ontstaan uit de Vertaalacademie. Voor mijn gevoel ga ik terug naar de kern.”