Nieuws
Nieuws

Colette Cuijpers verkozen tot Lector van het Jaar 2020

Colette Cuijpers (Recht & Digitale Technologie, Juridische Hogeschool) is gekozen uit drie genomineerden tot Lector van het Jaar 2020. Dit is zojuist bekend geworden tijdens een drukbezocht online symposium, waarin de genomineerden zich presenteerden aan de jury en de deelnemers. De twee andere genomineerden zijn Nurhan Abujidi, lector Smart Urban Redesign bij Zuyd Hogeschool, en Johan Versendaal, lector Betekenisvol Digitaal Innoveren bij Hogeschool Utrecht.

Onderwijsinnovatie

Lectoren ontwikkelen praktijkgerichte kennis aan een hogeschool, en staan daarmee altijd met één been in het onderwijs, en met het andere in de beroepspraktijk. Daarmee vormen ze niet zelden een motor van innovatie waarbij beide velden interacteren en van elkaar leren. Centrale thema in de verkiezing van dit jaar is dan ook onderwijsinnovatie: welke lector slaagt er in zijn of haar werk het beste in om het onderwijsinhoudelijk te vernieuwen? De verkiezing Lector van het Jaar 2020 is georganiseerd door ScienceGuide, het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), en SURF (ict-coöperatie van onderwijs en onderzoek).

Zuyd Hogeschool feliciteert Colette Cuijpers van harte met haar uitverkiezing en is trots op de nominatie van haar lector Nurhan Abujidi.