Nieuws
Nieuws

Geen grootschalige studentenintroducties

De studentenintroducties die normaal gesproken in augustus en september plaatsvinden, gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door in hun normale vorm. Dit geldt zowel voor grootschalige opleidingsintroducties als de stedelijke introducties in Maastricht (INKOM), Sittard en Heerlen.

Dat heeft het College van Bestuur besloten, in samenspraak met de Universiteit Maastricht waar het de INKOM betreft. Het besluit is genomen met het oog op de veiligheid en gezondheid van alle studenten en het tijdelijke verbod op grootschalige evenementen, dat vermoedelijk ook na 1 juni nog zal gelden.

Om nieuwe studenten toch op een leuke en creatieve manier welkom te heten en te laten kennismaken met Zuyd, de opleiding en de stad waar zij gaan studeren, zal in onderling overleg met alle betrokkenen gezocht worden naar alternatieven die passen binnen de (dan) voorgeschreven maatregelen, zoals kleinschaligere of digitale introducties.