Nieuws
Nieuws

Hedwig Darley nieuwe directeur gezondheidszorg- en welzijnopleidingen Zuyd

Het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool heeft drs. Hedwig Darley per 1 april 2020 benoemd tot directeur van de academies voor Logopedie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Vaktherapie, Mens en Techniek en de Academie Verloskunde Maastricht. Zij volgt Wietske Bosch op die deze functie ad interim vervulde vanaf medio september 2019.

Achtergrond in zorgmanagement

Hedwig Darley (1961) werkte tot februari als hoofd Arbo bij Universiteit Maastricht. ‘Voordat ik bij Universiteit Maastricht begon, was ik werkzaam als (interim) manager en bestuurder bij meerdere zorgorganisaties in de Randstad, waaronder negen jaar bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht en drie jaar als directeur Onderwijs en Opleiding voor de faculteit Geneeskunde in Leiden. Ik heb daar altijd met plezier gewerkt, met grote belangstelling voor procesverbetering, kwaliteit en het realiseren van klanttevredenheid. Na twintig jaar in de Randstad hebben we in 2016 ons huis in Amsterdam verruild voor een woning in Bemelen, waar we nu met veel plezier wonen.’

Opleidingen innovatief, samenwerkingsgericht en betrokken bij vitaliteit regio

Darley ziet uit naar de stap naar Zuyd Hogeschool. ‘Zuyd is een ambitieuze organisatie, veel opleidingen staan goed op de kaart met het predicaat top-opleiding en de collega’s met wie ik kennis heb gemaakt spreken allen heel enthousiast over hun vak en de samenwerking in de regio. Opvallend zijn de vele samenwerkingsverbanden met andere organisaties gericht op innovatie, waaronder met de Brightlands-partners en de vele initiatieven op het vlak van onderzoek. De opleidingen en de mensen stralen een ondernemingsklimaat uit dat het volgens mij extra aantrekkelijk maakt voor studenten om bij Zuyd te studeren. Dat was ook goed merkbaar op de Open Dag, onlangs in februari. Opvallend ook is de betrokkenheid van de opleidingen bij de gezondheid van mensen in de regio. Alles is erop gericht mensen met een ziekte of beperking zodanig te behandelen dat ze zo snel mogelijk weer zelfredzaam zijn.’ 

Toekomst

Vooruitblikkend op de toekomst wil Darley verder gaan op de ingeslagen weg. Met de teamleiders, lectoren, docenten en natuurlijk de studenten kijken waar nog meer kansen liggen voor innovatie en onderzoek en samenwerking in de regio. En natuurlijk alles doen om de topopleidingen net zo aantrekkelijk als nu op de kaart te houden. Darley: ‘Ik zie enorm uit naar de samenwerking en de kennismaking.’ 

Vorige week werd ook Ellen Leers benoemd tot nieuwe directeur. Zij gaat per 1 mei 2020 aan de slag als directeur van de academies voor Verpleegkunde en Sociaal Werk.