Nieuws
Nieuws

Ellen Leers nieuwe directeur Verpleegkunde en Sociaal Werk

Het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool heeft drs. Ellen Leers per 1 mei 2020 benoemd tot directeur van de academies voor Verpleegkunde en Sociaal Werk. Zij volgt John Megens op die deze functie ad interim vervulde vanaf het begin van dit studiejaar.

Achtergrond in zorg en onderzoek

Leers (1982), getrouwd en trotse moeder van een dochter, is momenteel bestuurssecretaris en manager Bedrijfsondersteuning bij Cicero Zorggroep in Zuid-Limburg. Ze completeert bij Cicero net niet de 11 jaar. ‘Voordat ik bij Cicero begon, was ik onderzoeker bij Maastricht University. Met name toegespitst op het praktijkgerichte onderzoek in de zorg. Wat ik in mijn functie bij de universiteit miste was wat er nou in de praktijk terechtkwam van onze adviezen. De overstap naar Cicero was destijds een logische stap, net zoals deze stap naar Zuyd nu ook goed voelt.’

Voor Leers, woonachtig in Doenrade, vallen bij Zuyd twee werelden op een juiste manier samen. Het maatschappelijke belang van toegankelijke zorg voor iedereen is een waardevol goed  in Leers' visie, net als het maatschappelijke belang van onderwijs en onderzoek als aanjagers voor de kenniseconomie. ‘Bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en – specifiek bij gezondheidszorg – aan een gezonde toekomst, zijn voor mij belangrijke waarden en daar kan ik nu een bijdrage aan leveren.’

Toekomst

Vooruitblikkend op de toekomst wil Leers vooral kijken op welke manier er nog meer winst te behalen is bij de aansluiting en wisselwerking tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. ‘Maar op korte termijn kijk ik er vooral naar uit om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten en te leren kennen.’