Nieuws
Nieuws

Eerste studenten studeren online af

Een primeur voor Jill de Esch en Kimberly Wijsman deze week. De studenten aan respectievelijk de opleidingen Business Studies en Communication and Multimedia Design zijn de eerste binnen Zuyd Hogeschool die op afstand afstudeerden.

Snel handelen

‘We zagen het vrijdag al een beetje aankomen en hebben toen direct gekeken wat als eerste moest worden aangepakt. Los van het reguliere onderwijs zijn dat natuurlijk de studenten die afstuderen’, zegt teamleider Jack Zweipfenning van Business Studies. Afgelopen maandag was daarom al contact met de examencommissie om alles te regelen.

‘Gelukkig een oplossing gevonden’

Jill de Esch is erg opgelucht dat het goed is gekomen. ‘Eigenlijk zou afgelopen maandag de verdediging van mijn scriptie plaatsvinden. Helaas kon dat last-minute niet doorgaan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Heel even dacht ik dat ik mijn studie nog niet kon afronden maar gelukkig werd er snel naar een oplossing gezocht. En daar zat ik dan, achter mijn laptop, afgelopen dinsdag. Ik ben blij dat Zuyd met mij naar een mogelijkheid heeft gezocht om toch mijn studie te kunnen afronden. Nu kan ik tenminste zeggen dat ik geslaagd ben!’

Meer studenten volgen

Aangezien de schoolgebouwen nog tot zeker 6 april gesloten blijven voor studenten, zullen er de komende tijd nog meer studenten online afstuderen. Studenten zoals ook Kimberly Wijsman van Communication and Multimedia Design. Wijsman liet zich niet afleiden en via een videoconference wist zij haar examinatoren te overtuigen van haar kennis.

Scriptie over prestatiedruk

De afstudeerscriptie van Wijsman had als onderwerp ‘de prestatiegeneratie’, over de ervaren prestatiedruk onder jongeren en hoe ze hiermee kunnen omgaan. Wijsman ­– die zelf wat vertraging opliep als gevolg van prestatiedrukstress – wees er tijdens haar verdediging nog op dat het coronavirus voor extra druk kan zorgen bij jongeren die daar toch al last van hebben. Omdat ze nu meer thuis zijn – en ouders ook – willen ouders de druk nog wel eens extra opvoeren, wat erg onverstandig is volgens Wijsman.