Nieuws
Nieuws

Afsluiting minor Project Leefstijl met Great Works

Ter afsluiting van de minor Project Leefstijl presenteerden de studenten op donderdag 30 januari bij Qeske hun ‘Great Works’. De studenten toonden een grote variëteit aan werkstukken, die werden versterkt met hun verhalen over wat zij de afgelopen periode hebben geleerd.

Over de minor

Het doel van deze minor is dat studenten inzicht krijgen in het vergroten van hun eigen vitaliteit en de vitaliteit van een ander door een aanpassing in leefstijl. Ze krijgen handvatten om gedrag te veranderen en die verandering te behouden. Inhoudelijk bestaat de minor uit drie delen:

  • Bewustwording van eigen vitaliteit van de deelnemer (week 1)
  • Eigen gedrag onder de loep nemen (week 2-4) 
  • Gedragsverandering (en behoud van die verandering) bij de ander bewerkstelligen

De laatste twee weken van de minor staan in het teken van reflectie, afronding en het maken van de ‘Great Work’ (week 9 en 10). De visie van de minor is gebaseerd op de Harmony principles. De minor Project Leefstijl is onderdeel van  het programma Vitale (Lim)burgers waarin Zuyd met verschillende partners samenwerkt.