Nieuws
Nieuws

Medewerkers team ‘Hard Services’ schenken fietsen en geld aan goede doel

Met 14.000 studenten en 1.700 medewerkers komt het ook bij Zuyd Hogeschool voor dat er ieder jaar, bijvoorbeeld in de zomervakantie, fietsen achterblijven in de fietsenstallingen. Deze worden verwijderd en minimaal één studieblok bewaard. Soms gaat het om oude fietsen, soms om nog erg goede fietsen.

Hergebruik

Oud of nieuw, slecht of goed: er zijn altijd mensen die deze fietsen kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld door mensen die misschien niet in de gelegenheid zijn om zelf een fiets aan te schaffen. Of bijvoorbeeld door mensen die het net iets moeilijker hebben en voor wie het leven niet altijd van een leien dakje gaat.

Dit ging aan het hart van de mannen van het team Hard Services, dat onderdeel is van het Facilitair Bedrijf van Zuyd en vergeleken kan worden met een ‘Technische Dienst’. Daarom hebben zij het idee opgevat om deze fietsen te schenken aan het goede doel. Dit goede doel is gevonden in Maastricht bij de Stichting Fietsbank Maastricht. Vrijwilligers van deze stichting knappen deze fietsen op en laten ze weer blinken. Vervolgens worden deze fietsen geschonken aan die mensen die het nodig hebben.

Onlangs haalden vrijwilligers van Stichting Fietsbank Maastricht de fietsen op bij Zuyd in Heerlen. De mensen van Hard Services hebben ook uit eigen zak een bijdrage gedaan. Mede op initiatief van Lambert Claassen werd naast de fietsen een mooi bedrag geschonken aan deze vrijwilligersorganisatie.

Inzetten voor mensen in armoede

Stichting Fietsbank Maastricht is dé vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen die in armoede leven, en geen fiets via de reguliere weg kunnen aanschaffen. Daarnaast geven wij namens de gemeente Maastricht nieuwe kleding, schoenen en laptops weg aan kinderen en jongeren. Dit gebeurt op verwijzing van onder andere stichting Leergeld of Maatschappelijk werk.

Team Hard Services

Het team Hard Services bestaat uit Lambert Claassen, Jan Pappers, Ed Manse, Roy Crousen, Raymond Kuipers en Willem Kubben. Goed gewerkt mannen!