Nieuws
Nieuws

Nieuwe tweejarige deeltijdopleiding Facility Management

Vanaf komend studiejaar rond je de eerste twee jaar van de deeltijdopleiding Facility Management af met een Associate degree (Ad). De Ad is een tweejarige studie in het hbo en zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor (niveau 6) in. Na die twee jaar bepaal je of je gelijk verder gaat voor je bachelor of dat een Ad voorlopig genoeg is.

Aansluiting bij vraag professionals

Roel Hamers, teamleider van de opleiding Facility Management is erg blij met de Associate degree. ‘Dit sluit beter aan bij de wensen van de professionals. Zij hoeven zich nu niet gelijk voor vier jaar te verbinden aan een bacheloropleiding, maar kunnen dit in twee blokken van twee jaar doen.’ Inhoudelijk blijft het deeltijdprogramma gelijk aan het huidige programma dat al meer dan zes jaar bestaat. De Associate degree geeft professionals een extra tussenstop om hogerop te komen. De deeltijdopleiding Facility Management is alleen bedoeld voor mensen die al werken in de dienstverlening.

Veel lof voor Facility Management

De Associate degree bij de voltijdopleiding Facility Management krijgt veel lof. In oktober werd de accreditatie verlengd. In het rapport stond onder andere dat de Facility Management bij Zuyd ‘als voorbeeld kan dienen voor andere Nederlandse hogescholen die een Ad-opleiding Facility Management willen starten.’ De onderwijsleeromgeving steekt overtuigend uit boven het gemiddelde. ‘Voor de deeltijdopleiding wordt vooral de kleinschaligheid geroemd. De deeltijdstudenten werken aan casussen die ze vanuit hun werkgever meenemen. Zo levert het ook direct iets op’, legt Hamers uit.