Nieuws
Nieuws

Steun jij de activiteiten team Alpe d’HuZes?

Op 5 en 6 juni werken 5.000 deelnemers aan Alpe D’HuZes zich weer in het zweet om zo vaak mogelijk de legendarische alpenklim naar Alpe d’Huez te trotseren. Daarmee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers optimaal boven aan de berg komen, maken veertig fysiotherapiestudenten van Zuyd onderdeel uit van het medisch team. Zij masseren deelnemers, bieden een luisterend oor en steken een hart onder de riem.

Indrukwekkend

De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de bekostiging van reis en verblijf. Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen organiseren ze verschillende activiteiten. ‘Het geld dat overblijft komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding’, zegt deelnemer Anne Heijligers. De tweedejaarsstudente behoort tot het ervaren deel van de ploeg. ‘Ik was er vorig jaar ook bij. We proberen om een goede mix te bereiken van ervaren en nieuwe leden. Die ervaring is ook wel nodig. Als je voor het eerst daar bent, krijg je zoveel indrukken te verwerken. Ik kan niet eens allemaal beschrijven wat ik vorig jaar allemaal heb meegemaakt. Een achtbaan van emoties. Hartverscheurende momenten en bijzondere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af. Ontzettend leerzaam om mee te maken voor alle studenten. Leerzaam op professioneel gebied, maar vooral ook op menselijk vlak.’

Activiteiten

De studenten richten hun pijlen vooral op medestudneten en medewerkers van Zuyd, maar er zijn ook activiteiten die voor de buitenwacht toegankelijk zijn. Zo is er op donderdag 23 mei een bbq-avond in het Corneliushuis in Heerlerheide. ‘We kunnen tot 200 gasten ontvangen in het Corneliushuis. Het is natuurlijk fantastisch als we alle kaartjes verkocht krijgen’, aldus Heijligers. Kaarten zijn altijd zeer in trek, dus het kan geen kwaad om ze snel te bestellen. Studenten krijgen korting op vertoon van hun studentenkaart. Op maandag 27 mei organiseren de studenten een bingoavond in het Sport & Leisure café in Bocholtz. Vanaf 18.30 uur worden de winnende getallen afgeroepen onder het genot van drie tapasrondes. Ook hiervoor geldt dat je maar beter snel een kaartje kunt kopen.

'Je krijgt heel veel indrukken te verwerken, een achtbaan van emoties'