Nieuws
Nieuws

Mare de Groot nieuwe directeur podiumkunsten bij Zuyd

Het College van Bestuur heeft Mare de Groot per 1 september 2019 benoemd tot directeur voor de podiumkunsten. Tot haar werkpakket behoren Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht. Momenteel is zij directeur Studentzaken en interim-directeur Marketing en Communicatie bij Zuyd.

Achtergrond

Mare de Groot (1971) is sinds juni 2015 werkzaam bij Zuyd. Voor haar overstap naar de hogeschool was zij zakelijk directeur van Het Laagland, een professioneel theatergezelschap in Sittard. Daarvoor was De Groot werkzaam als – onder meer – zakelijk leider en projectleider bij diverse theater- en dansgezelschappen, en als gastdocent productie podiumkunsten. Zij is, naast haar rol bij Zuyd, bestuurslid bij SALLY Dansgezelschap Maastricht en de Stichting StEP by StEP (Schrit_tmacher). De Groot studeerde onder andere Culturele Bedrijfsvoering aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Beeldende kunsten

Met de benoeming van De Groot is een van beide vacatures bij de kunstenopleidingen van Zuyd ingevuld. Op korte termijn volgt meer informatie over de benoeming van de directeur voor de beeldende kunsten.
 

Mare de Groot nieuwe directeur podiumkunsten per 1 september