Nieuws

Zuyd Hogeschool behaalt gelijke score in nieuwe Keuzegids Hbo

Zuyd Hogeschool heeft 61 punten behaald in de Keuzegids Hbo 2019 en daarmee dezelfde score gerealiseerd als vorig jaar. Het aantal opleidingen dat een verbetering heeft laten gezien is net als vorig jaar toegenomen: vijftien opleidingen hebben hoger gescoord, vijf opleidingen hebben dezelfde score behaald en elf opleidingen een lagere score. Met 61 punten staat Zuyd op de vijfde plaats in de categorie middelgrote hogescholen. De Keuzegids Hbo 2019 is woensdag 4 oktober 2018 verschenen.

‘Excellente’ opleidingen

Dit jaar zijn 32 opleidingen van Zuyd beoordeeld. Zes opleidingen hebben een score van 76 of meer. Zij krijgen van de Keuzegids een kwaliteitszegel met de kwalificatie ‘excellent’ en zijn daarmee een topopleiding. Het gaat om de opleidingen Hotelmanagement, Docent Muziek, Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie en Verloskunde.

Vier opleidingen van Zuyd staan op een eerste plaats in hun categorie. Dit zijn de opleidingen Built Environment, Ergotherapie, Verloskunde en Docent Muziek. De laatste drie opleidingen zijn tevens topopleiding. De opleiding Built Environment heeft met een score van 74 nét niet genoeg voor de kwalificatie topopleiding, maar heeft de positieve ontwikkeling van de afgelopen jaren voortgezet.

Over de Keuzegids Hbo

De Keuzegids wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). De ranglijsten in de gids zijn gebaseerd op statistieken over studiesucces, expertoordelen uit de accreditatie van opleidingen en de oordelen van studenten in het kader van de Nationale Studenten Enquête uit het voorjaar van 2018. Meer informatie is te vinden op de website www.keuzegids.nl.