Nieuws
Nieuws

Academie Verloskunde beste leerbedrijf Limburg 2018

De Academie Verloskunde Maastricht is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector zakelijke dienstverlening en veiligheid. Op 23 augustus werd de oorkonde uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Schoolvoorbeeld

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen tijdens hun opleiding, leveren de leerbedrijven een belangrijke bijdrage aan het vakmanschap van de studenten.

Secretariële beroepen

De Academie Verloskunde Maastricht begeleidt sinds 2014 mbo-studenten ‘secretariële beroepen’ van het Arcus College. Binnen de ondersteunende diensten van de Academie Verloskunde leren ze praktische en sociale vaardigheden. De opleiding is aangenaam verrast met de prijs. De studenten van Arcus college geven aan blij te zijn met de kritische betrokkenheid van de begeleiders, de waardering en het mee mogen werken aan echte opdrachten.

Stimulans

Voor Zuyd Hogeschool betekent deze prijs een verdere stimulans om de samenwerking met het mbo te intensiveren. Samenwerking binnen de onderwijsketen is een van de speerpunten van Zuyd Hogeschool.

Dag van het mbo

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. De jury kiest die dag niet alleen de beste mbo-student van Nederland, ook worden dan de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.