Nieuws
Zuyd Innovation and Entrepreneurship Lab

Zuyd Innovation Lab draagt bij aan stadsontwikkeling Sittard

De Provincie Limburg brengt met een aantal korte filmpjes in beeld hoe steden en gemeenten op dit moment in ontwikkeling zijn. In het meest recente filmpje in de rubriek ‘Van stad tot streek’ is ditmaal de stad Sittard aan de beurt. In deze editie brengt Eric Geurts, gedeputeerde Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme, onder andere een bezoek aan het in Sittard gevestigde Innovation and Entrepreneurship Lab van Zuyd Hogeschool.

Van stad tot streek

In het filmpje in de rubriek Van stad tot streek zoomt de Provincie Limburg ditmaal in op Sittard, de stad van Toon Hermans. De film laat zien dat Sittard een stad is die volop in ontwikkeling is met bijzondere starters en veel initiatieven, zoals de voormalige apotheek Timmers, momenteel een restaurant met daarboven woningen. De deels opgeknapte Schootsvelden (stadswallen), de monumentale vernieuwing van het voormalig bisschoppelijk college aan de Parklaan, het voor publiek toegankelijk maken van de restanten van Fort Sanderbout.

Innovation and Entrepreneurship Lab van Zuyd in de schijnwerpers

In de editie over Sittard brengt gedeputeerde Eric Geurts ook een bezoek aan het Innovation and Entrepreneurship Lab van Zuyd Hogeschool, waar studenten kunnen leren hoe ze ondernemer kunnen worden. Het Zuyd Innovation and Entrepreneurship Lab is gevestigd aan de Steenweg en maakt zo ook nog eens deel uit van een plan om de leegstand in dat gebied aan te pakken. 

Bekijk het filmpje ‘Van stad tot streek: editie Sittard’ (het bezoek aan het Zuyd Innovation and Entrepreneurship Lab is te zien vanaf 1 minuut 12).

 

Bekijk voor meer informatie over dit onderwerp ook het artikel Van stad tot streek: editie Sittard op Sittard-Geleen.nieuws.nl van 7 juli.