Nieuws

Project i2-CoRT ontwikkelt nieuwe behandelvormen revalidatie-geneeskunde

Het project i2-CoRT is afgelopen week officieel gelanceerd. Het project heeft als doel om in de Euregio behandelaren, onderzoekers, universiteiten, hoge scholen, producenten en cliënten met elkaar in contact te brengen om samen nieuwe technologieën te ontwikkelen voor behandelvormen binnen de revalidatiegeneeskunde. Het project is een initiatief van Adelante waar Zuyd aan heeft meegewerkt.

Testcentrum

Zuyd Hogeschool en het Expertisecentrum voor Innovatieve Zorg en Technologiezijn als kennisinstelling betrokken bij de opzet van het testcentrum door het delen van kennis en het ontwerpen van protocollen. Daarnaast wordt door de onderzoekers van Zuyd en EIZT in het project de samenwerking met bedrijven gestimuleerd en worden ook studenten van Zuyd ingezet in het project.

Ontwikkelingen revalidatie

Door kennis en kunde onder één dak bij elkaar te brengen in testcentra bij drie revalidatiecentra in Nederland en België wordt het mogelijk om innovatie en implementatie van revalidatietechnologie te versnellen. Denk aan revalidatierobotica voor arm/handvaardigheden, sensortechnologie voor arm/hand vaardigheden, voor functionele krachtmeting en voor het kwantificeren van zitgedrag en het 3D-printen van ortheses.

Het project speelt in op de ontwikkelingen rond veranderingen in de revalidatie, eigen regie van de cliënt en technologie als middel voor therapie-innovatie. Het project i2-CoRT leidt ook tot meer grens overstijgende samenwerking, nieuwe zorgconcepten en bedrijvigheid.

Partnerlijst

De partners in het i2-CoRT-project zijn: Adelante; Jessa Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Herk-de-Stad; Universitair Medisch Centrum Luik; Universitaire medische faculteit van Aken; Universiteit Hasselt; Universiteit Maastricht; Universiteit van Luik; Technische Universiteit Eindhoven; Zuyd Hogeschool; PXL Hogeschool; Pôle MecaTech ASBL, WeLL.

Meer informatie: www.eizt.eu/i2-CoRT of info@innovatiesindezorg.eu