Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
groen 3

Chemie

De opleiding Chemie is opgenomen in de nieuwe opleiding Applied Science samen met de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemische Technologie.

Chemie

Je hebt interesse in Chemie. In schooljaar 2015-2016 is deze opleiding, samen met de opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemische Technologie, opgegaan in de nieuwe opleiding Applied Science. Chemie is binnen de opleiding Applied Science herkenbaar als het afstudeerprofiel ‘Chemistry’.

Is Chemistry iets voor jou?
Een leven zonder chemie is niet meer denkbaar. Alledaagse en onmisbare dingen zoals het aspirientje tegen de hoofdpijn, de benzine in de auto, het wasmiddel voor je kleding en het pakje boter in de koelkast zijn voortgekomen uit de chemie. Is scheikunde je favoriete vak, dan spreekt deze opleiding je zeker aan.

Wat leer je?
Je leert om stofeigenschappen te onderzoeken, te verklaren en te veranderen. Kortom je leert onderzoeken en experimenteren. Ook leer je werken met hightech apparatuur.

Wat word je?
De afstudeerrichting Chemistry bereidt je voor op een baan als analist of ontwikkelaar van nieuwe stoffen. Na de studie kun je terechtkomen bij allerlei soorten bedrijven en instellingen zoals chemieconcerns, farmaceutische bedrijven, ziekenhuizen of milieuafdelingen van gemeenten. Ook onafhankelijke onderzoeksinstituten, zoals TNO en technische recherchediensten hebben behoefte aan chemici.

Spreekt dit je aan?
Studeer dan Chemistry binnen de nieuwe brede opleiding Applied Science. Kijk op de site van de opleiding Applied Science voor meer informatie.

Waarom één opleiding Applied Science?
De wereld van Applied Science is een creatieve en innovatieve wereld. Innovaties bereik je alleen als mensen uit verschillende vakgebieden samenwerken. Deze vakgebieden overlappen elkaar steeds meer.
De opleiding Applied Science is een vierjarige, brede opleiding. Er zijn vier verschillende afstudeerrichtingen: Biomedical Science, Material Science, Chemistry en Chemical Engineering. In het eerste jaar volg je van elke afstudeerrichting verschillende vakken zodat je een brede basis krijgt. Zo word jij opgeleid tot een ingenieur die flexibel en onderzoekvaardig is, iemand die over vakgebieden heen kan kijken en die kan samenwerken met mensen uit verschillende disciplines. Deze ‘nieuwe’ en brede ingenieurs zijn zeer gewild in het werkveld

Studiekeuze-app Prapp!
Wil jij weten welke richting binnen Applied Science het beste bij jou past? Download dan Prapp! Dit is een nieuwe landelijke studiekeuze-app waarmee je met behulp van verschillende testjes en interactieve games ontdekt welke richting het beste bij jou past.

Contact

Meer contactinfo

Kennis-/Informatiecentrum

Meer contactinformatie