Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Academie Beeldende Kunsten Zuyd

Master Architecture

De Master Architecture aan de Maastricht Academy of Architecture is een unieke manier om architect te worden. Zij verschilt van de opleidingen aan de Technische Universiteiten, doordat het een ontwerpopleiding is die u volgt naast uw baan in het werkveld.

De opleiding in het kort

Internationale oriëntatie wat betreft 'lokale architectuur'
Aan de Maastricht Academy of Architecture wordt gewerkt aan de uitdaging van lokale architectuur, waarbij de 'anders zijnde kwaliteiten van bouwcultuur net over de grens in België en Duitsland worden vergeleken met die in het Nederlandse deel van de grensoverschrijdende Maas-Rijn regio. Deze regio herbergt zowel verschillen als een vorm van samenhang die het ontwerpend onderzoek kunnen inspireren.

Unieke opleiding'
Het ontwikkelen van de innovatie- en identificatiekracht van lokale architectuur vindt plaats in het laboratorium Maastricht: een vrije, onafhankelijke denkruimte met een rijke geschiedenis wat betreft ambachtelijk en industrieel vervaardigde interieurproducten. Een laboratorium met een denkhorizon die de naam van de stad met het jongste hoofdstuk van een verenigd Europa verbindt.

Studeren en werken
Om toegelaten te worden tot de Master of Architecture moet u minimaal 20 uur en maximaal 32 uur per week werken bij een architectenbureau of een vergelijkbare werkgever. Parallel studeren en werken in de praktijk biedt u ervarings- en leermomenten die wezenlijk zijn voor de professionele vorming.

 

 

Voor wie interessant?

De opleiding is een vervolgopleiding voor afgestudeerde bachelors in het hbo, zoals HTO Bouwkunde of Civiele Techniek, met als afstudeerrichting Architectuur, Stedenbouw of Landschapsarchitectuur. Er is tevens een mogelijkheid om in te stromen vanuit vergelijkbare opleidingen in het buitenland of vanuit de kunstacademies: de opleidingen architectonische vormgeving of interieurarchitectuur. Eventueel is instroom mogelijk via een EVC-traject.

Toelating
Om toegelaten te worden  tot de Master of Architecture moet u een diploma op hbo-niveau hebben in de richtingen zoals hierboven genoemd. Daarnaast werkt u minimaal 20 uur en maximaal 32 uur per week  bij een architectenbureau of een vergelijkbare werkgever.

 

Contact

Meer contactinformatie