Zuyd.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Satijnwit

Hoogte collegegeld

Je kunt de hoogte van je collegegeld bepalen door de vragen hieronder te beantwoorden. Als je meerdere opleidingen volgt betaal je slechts één keer het hoogst verschuldigde tarief.

Wettelijk tarief
In Nederland betaal jij als student voor een deel zelf in de vorm van het wettelijk collegegeld. Een ander deel wordt door de Nederlandse overheid betaald, de zogenaamde rijksbijdrage.

 

Instellingstarief
Heb je al een bachelor- of masterdiploma of kom je niet uit een EU/EER-land, dan betaal je het hogere instellingstarief. Reden hiervoor is dat Zuyd voor jou geen rijksbijdrage meer krijgt. Het instellingstarief is een optelsom van het jaarlijks vastgestelde wettelijk collegegeld en de rijksbijdrage (zonder de diplomavergoeding). Dit tarief wordt jaarlijks geïndexeerd met het percentage dat gelijk is aan de index van het wettelijk collegegeld en vastgesteld door het College van Bestuur. Zie ook de Regeling Toelating en Inschrijving 2018-2019 (pdf).

 

Verlaagd starterstarief
Als je voor het eerst inschrijft voor een Bachelor- of Associate Degree-opleiding kom je mogelijk in aanmerking voor halvering van het wettelijk collegegeldtarief. 

 

Bereken je collegegeld
Je kunt de hoogte van je collegegeld bepalen door de vragen hieronder te beantwoorden.

 

Meer informatie

Meer informatie over het collegegeld in het jaar 2017-2018 vind je in de Regeling Toelating en Inschrijving.

 

De Regeling voor 2018-2019 kun je ook al inkijken.

Contact

Stuur een e-mail