Nieuws
Nieuws

Promotie: onderzoek naar innovatief werkgedrag docenten

Onderzoek naar het duurzaam meenemen van innovaties in opleidingen.

Innovaties duurzaam opnemen in opleidingen. Dat onderzocht Peggy Lambriex-Schmitz voor haar promotie. Op 30 maart verdedigt ze haar proefschrift bij Universiteit Maastricht. ‘Towards sustainable innovations: Unravelling teachers’ Innovative Work Behaviour’ is de titel van haar proefschrift. De verdediging begint om 13.00 uur in de Aula Minderbroedersberg 4-6 van de universiteit.

Peggy onderzocht onder begeleiding van Prof. dr. Mien Segers, Prof. dr. Simon Beausaert en Dr. Marcel van der Klink innovatief werkgedrag van docenten (waaronder docenten van Zuyd). Ze richtte zich daarbij op de vraag hoe innovaties in het onderwijs duurzaam kunnen worden opgenomen binnen opleidingen en wat dit vraagt van docenten en teamleiders en managers.

 

Vervolgonderzoek

Het onderzoek van Peggy krijgt vervolg onder andere in de pijler ‘duurzaam implementeren in teams’ van het lectoraat Professionalisering van het Onderwijs waar Peggy programmaleider van is. Daarnaast past zij veel van haar inzichten toe in haar job als opleidingsmanager van de Academie voor Logopedie. Meer informatie over haar promotieonderzoek en aanverwante thema's komen na de promotiedatum beschikbaar.