Nieuws
Nieuws

Studenten Zuyd Hogeschool wederom bovengemiddeld tevreden over docenten

Studenten van Zuyd Hogeschool blijven bovengemiddeld tevreden over hun docenten. Daarnaast vinden zij dat de aansluiting van hun opleiding op de beroepspraktijk sterk is verbeterd. Dit blijkt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2022 die dinsdag 31 mei bekend is gemaakt.

De NSE 2022 bestaat uit zes hoofdthema’s. In vier van de zes thema’s doet Zuyd het beter dan het gemiddelde van de andere hogescholen in Nederland. Het gaat dan om de thema’s Docenten, Studiebegeleiding, Toetsing en Beoordeling, en Betrokkenheid en Contact. De bevindingen van de studenten sluiten aan op de onderwijsvisie van Zuyd, waarin passie voor de ontwikkeling van de student centraal staat.

Kijkende naar andere hbo-instellingen kan Zuyd nog verbeteren op een tweetal thema’s. Dit betreft Inhoud en Opzet, en – ondanks de sterke verbetering – Aansluiting op de Beroepspraktijk / Beroepsloopbaan.

De resultaten zijn te vinden in deze factsheet.

Over Studiekeuze123 en de NS

Studiekeuze123 is een onafhankelijke stichting die volledig wordt gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De stichting is opgericht op initiatief van dit ministerie, studenten en hoger onderwijsinstellingen. Studiekeuze123.nl biedt complete en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland en is de vergelijkingssite voor het hoger onderwijs. De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek dat studenten in het hoger onderwijs vraagt naar hun mening, hun opleiding en onderwijsinstelling. Studiekeuze123 is sinds 2009 verantwoordelijk voor de NSE.