Nieuws

Eerste editie Heerlense Highland Games

Altijd al in teamverband je oerkracht willen ontdekken en lijkt het je leuk om op een gezellige manier tegen andere teams te strijden? Dat kan op 30 april tijdens de eerste editie van de Heerlense Highlands Games op het Bekkerveld in Heerlen. Uiteraard onder het genot van een goed (Schots) glas, een lekkere stevige hap en sfeervolle muziek. Want de Heerlense Highland Games draaien vooral om de saamhorigheid en de onderlinge band tussen de deelnemers, extra aangewakkerd door de aanwezigheid van foodtrucks en een rijk gevulde bar. Niet alleen studenten van Zuyd Hogeschool kunnen hieraan deelnemen, dus ook uit Sittard en Maastricht, maar ook allerlei andere teams zoals van verenigingen, bedrijven en vriendenclubjes.

Een stevige boomstam en een scherpe bijl werpen. Een loden kogel aan een ketting de verte in slingeren. Touwtrekken. Grote, zware houten vaten rollen. Maar vooral samen plezier maken en na afloop de stad in trekken. Dit en nog veel meer staat op het programma van de eerste Heerlense Highlands Games. Ben je niet zo sportief aangelegd? Geen probleem kom dan langs om jouw team aan te moedigen en een drankje te doen. Initiatiefnemer is de aan Zuyd gelieerde, Heerlense studentenvereniging Woord & Daad, de oudste studentenvereniging van Zuid-Nederland die later dit jaar, op 4 juni, haar negentigjarige bestaan viert.

Jaarlijks terugkerend evenement

Inmiddels hebben zich meerdere enthousiaste partijen aangesloten bij de organisatie van de Heerlense Highland Games. Bram Dammiaans, voorzitter van Woord & Daad: ‘Het is fantastisch om te zien hoe ons idee omarmd is door andere organisaties zoals de gemeente Heerlen, ondernemers en Zuyd. Hun betrokkenheid en enthousiasme hebben ons als organisatie echt een kick gegeven.’ Woord & Daad is dan ook goed bekend met het fenomeen Highland Games. ‘Wij hebben in het verleden al meerdere keren deelgenomen aan de Highland Games, maar dan bij een studentenvereniging in Zwolle. We hebben dat ook mee mogen helpen organiseren. En tijdens ons vorige lustrum in Heerlen, nu vijf jaar terug, hebben we bepaalde onderdelen ook al zelf georganiseerd. We zijn enorm blij dat we dit nu op grote schaal kunnen aanpakken met de hulp en bijdrage van anderen, zoals van het Ondernemersfonds Heerlen. Hopelijk worden de Highland Games een terugkerend evenement in Heerlen. Als het aan ons ligt, wordt dat zeker het geval’.

Aanmelden

Aanmelden voor de Heerlense Highland Games is nog mogelijk. Ga naar de aanmeldpagina en schrijf je zo snel mogelijk in.

Meld je aan

 

Datum, locatie en tijdstip

De Heerlense Highland Games vinden plaats op zaterdag 30 april, van 09.00 tot 18.00 uur op het Bekkerveld in Heerlen. Toeschouwers zijn van harte welkom, de toegang is gratis. Na afloop trekt het gezelschap de binnenstad in.

Op de Zuyd-locatie Nieuw Eyckholt in Heerlen hangt een grote Highland Games-vlag vanaf de derde etage naar beneden. De vlag is onthuld door Bram Dammiaans, voorzitter van Woord & Daad, en Olaf van Nugteren, vicevoorzitter College van Bestuur van Zuyd.