Nieuws

Webinar Academie voor Verpleegkunde 'Autonomie als werkwoord'

Ter gelegenheid van de viering van ‘20 jaar Zuyd’ organiseert de alumnicommissie van de Academie voor Verpleegkunde op donderdag 16 december 2021 (nieuwe datum) een webinar ’Autonomie als werkwoord: De essentie van verpleegkundige zorgverlening'. Zorgactiviteiten zijn al eeuwenlang kerntaken van de verpleegkundige zorgverlening en ondersteunen de zorgvrager bij het herwinnen van zijn of haar autonomie. Daarbij gaat het niet enkel om de autonomie van de patiënt maar ook om de autonomie van de verpleegkundige. Tijdens het webinar blikt Sandra Zwakhalen terug op de ontwikkelingen in de afgelopen twintig jaar en gaat zij vooral in op de rol van opleiden in relatie tot verpleegkundige zorgverlening.

Prof. dr. Sandra Zwakhalen is sinds 2018 verbonden aan de Academie voor Verpleegkunde van Zuyd Hogeschool. Zij studeerde zelf ooit af als hbo-verpleegkundige in Sittard. Sandra Zwakhalen is aan de Universiteit Maastricht (Faculty of Health Medicine and Life Sciences) benoemd als hoogleraar Verplegingswetenschap. De leerstoel die zich in het bijzonder richt op de geriatrische zorg thuis wordt deels gefinancierd door Zuyd Hogeschool. 

The lady with the lamp

In het kader van ‘20 jaar Zuyd’ wordt een van de deelnemers van deze webinar verrast met een Florence Nightingale Guidelight. Op de Guidelight prijkt een persoonlijke boodschap ‘ever yours loving’ en de handtekening van de ‘The lady with the Lamp’, Florence Nightingale (1820–1910), moeder van de moderne verpleegkunde. Zij werd bekend als ‘The lady with the lamp’, omdat ze vaak ’s nachts met een lantaarn de ronde deed langs haar patiënten. De lantaarn symboliseert de rijke geschiedenis van het verpleegkundig beroep en is een boodschap van waardering aan alle verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.

Deelnemen webinar

Wegens ziekte kan het webinar “Autonomie als werkwoord”, aanstaande donderdag 18 november van 13:00 uur tot 14:00 uur niet doorgaan.

Het webinar, georganiseerd door de Academie voor Verpleegkunde, is verplaatst naar

donderdag 16 december van 13:00 uur tot 14:00 uur.


Deelnemen webinar
Deelname aan dit webinar staat open voor iedereen en is uiteraard gratis. Log in via deze TEAMS link. Vooraf aanmelden is niet nodig.