Nieuws

Toekomstige technici op speeddate

Technasiumleerlingen uit Midden en Zuid-Limburg hebben vorige maand weer volop gespeeddatet met experts en vervolgopleidingen bij Zuyd. Dit was de derde editie van het event.

Speeddaten

In totaal ging het om 46 speeddates waaraan scholieren meededen van het Bernardinuscollege, het Graaf Huyn College, het Sophianum, het ROER College Schöndeln en het College Weert. Ze waren te gast bij Zuyd in Heerlen en konden hier kennis maken met de opleidingen Applied Science, Built Environment, CMD, Engineering, ICT, Mens & Techniek en Technische Bedrijfskunde. Daarnaast waren ook technische opleidingen van Universiteit Maastricht vertegenwoordigd: Biomedical Sciences, Business Engineering, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Maastricht Science Programme. Doel van het speeddaten is dat leerlingen zorgen voor geschikte expertbegeleiding voor hun Meesterproef, het eindexamenproject voor technasiumleerlingen. De scholen en het hoger onderwijs hebben daarnaast een gezamenlijk doel: Meer hooggekwalificeerd, bètatechnisch talent in Limburg opleiden.

Markt en college

Voor scholieren die even geen speeddate hadden, was er een heuse opleidingsmarkt ingericht waar alle opleidingen zichzelf ook presenteerden. Als bonus gaf Dominique Nijssen dit jaar voor alle bezoekers een speciaal college onderzoeksvaardigheden. Doel van dit online daten is:

  • zorgen voor geschikte expertbegeleiding voor de meesterproef;
  • meer hooggekwalificeerd, bèta technisch talent in Limburg opleiden.

Het is van belang dat meer leerlingen voor een bèta technische opleiding kiezen. Alleen zo kan voldaan worden aan de groeiende vraag naar hoogopgeleid bèta technisch talent in de techniek en bij zorginstellingen, bedrijven en op de Brightlandcampussen. Het Technasium en het hoger onderwijs werken samen om te zorgen dat leerlingen hun bètatechnische talenten ontdekken en ontplooien.