Nieuws

Student Zuyd genomineerd voor FMN Student Awards

Student Niels Kooiman van Zuyd Hogeschool is genomineerd voor de FMN Student Awards. Dit is het tweede jaar op rij dat een van de studenten van Facility Management in de top 3 eindigt van de jaarlijkse award.

De bachelor- en masterstudent die in het studiejaar 2020-2021 de meest impactvolle scriptie hebben geschreven tijdens hun studie, krijgen de landelijke award. Gevolg hiervan is dat er volop aandacht komt voor de conclusies en aanbevelingen van de winnaar. De prijzen worden uitgereikt door de Commissie Onderwijs. Vorig jaar wist Esther Ire Okwe van de opleiding Master Facility Real Estate Management (FREM) bij Zuyd de eerste prijs in de wacht te slepen.  

Energielabel

Lector Joop van Duren van Facility Management vertelt dat Niels’ scriptie gaat over het berekenen van de financiële meerwaarde van een energielabel in Amsterdam. De berekening is gebaseerd op de bruto huurprijs. De titel van zijn scriptie luidt ‘Making Dutch red labelled offices more sustainable: mirage or real option. A financial feasibility study’. “De criteria voor Masterthesis hebben betrekking op relevantie en betekenis voor de ontwikkeling van het vakgebied en de robuustheid van het onderzoek”, legt Van Duren uit. Tijdens het najaarscongres FMN Connect XL op 25 november bepalen de vakjury en het publiek wie de winnaars worden. Het oordeel van de vakjury telt voor 60 procent mee, dat van het publiek voor 40.