Nieuws
Nieuws

Bedrijven en studenten volop aan het daten

Studenten hebben opnieuw succesvolle dates met bedrijven gehad tijdens het derde carrière-event 'Ontmoet je toekomst' van Zuyd Hogeschool. Tijdens het event leren bedrijven en studenten elkaar via online speeddates kennen.

Bedrijven en studenten leren elkaar kennen

Dat bedrijf en student met elkaar in gesprek gaan, is voor beide partijen interessant. Het bedrijf kan op deze manier kandidaten vinden voor, bijvoorbeeld, een stageplaats of (bij)baan. Voor studenten is dit een goede gelegenheid om te ervaren waar bedrijven naar op zoek zijn en om een stageplaats of baan te vinden, tijdens of na hun studie.

Ruim 340 individuele gesprekken

Aan het derde carrière-event hebben circa 100 bedrijven deelgenomen. Dit is een toename van 25 bedrijven ten opzichte van de vorige editie. Van de 100 bedrijven waren 28 afkomstig uit Midden-Limburg, een verdubbeling vergeleken met de vorige keer. De overige bedrijven zijn gevestigd in Zuid-Limburg. Het aantal studenten dat deelnam bedroeg 125. Dit is een lichte daling ten opzichte van de tweede editie. Samen hebben de studenten en bedrijven 344 individuele gesprekken met elkaar gevoerd. Het overgrote deel van de deelnemers heeft aangegeven tevreden tot zeer tevreden te zijn.

In het najaar nieuwe editie: meld je aan

Gelet op het grote aantal deelnemers bij zowel bedrijven als studenten, wordt in het najaar een nieuwe editie van Ontmoet je toekomst georganiseerd. Maar het hele jaar door kunnen bedrijven en studenten bij Zuyd terecht om met elkaar in verbinding te komen. Meer informatie? Ga dan naar www.careerservices.zuyd.nl en meld je aan!