Nieuws
Nieuws

Corona-update: vanaf 26 april gemiddeld één keer per week weer terug op locatie

Op dinsdag 20 april heeft het Kabinet tijdens een persconferentie over de coronasituatie bekendgemaakt dat hogescholen studenten met ingang van maandag 26 april weer gemiddeld één keer per week op locatie kunnen ontvangen. Zuyd Hogeschool is blij met dit besluit en met de duidelijkheid die er nu is over de datum waarop deze versoepeling ingaat. Alle opleidingen zetten zich in om dit mogelijk te maken.

Zelftesten

Vanaf begin mei biedt de overheid aan alle studenten en medewerkers in het hoger onderwijs gratis zelftesten aan. De zelftesten zijn op vrijwillige basis, maar erg belangrijk. Wanneer studenten en medewerkers twee keer per week een zelftest doen helpen ze mee om coronabesmettingen snel op te sporen en een veilige omgeving te creëren op de hogeschool. De zelftesten zijn een extra middel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om de versoepelingen te kunnen doorvoeren blijven de reeds bestaande coronamaatregelen van kracht. Dit betekent dat we waar mogelijk 1,5 meter afstand houden, dat mondkapjes verplicht blijven en dat studenten en medewerkers alleen naar een Zuyd-locatie komen als de uitkomst van de zelftest negatief is. Bij klachten of een positieve testuitslag laten zij zich testen door de GGD.

Praktijkonderwijs en kwetsbare studenten

Voor praktijkonderwijs blijft de uitzonderingssituatie van kracht; dit vindt altijd plaats op locatie. Dit geldt ook voor kwetsbare studenten; zij konden al gebruik maken van bepaalde faciliteiten op locatie en dat blijft zo.

Medewerkers

Medewerkers blijven zoveel mogelijk thuis werken. Zij werken alleen op locatie als dit noodzakelijk is vanwege onderwijs of ondersteuning en doen dan ook een zelftest.