Nieuws

Zuyd Hogeschool viert in 2021 haar 20-jarig bestaan

Wij wensen iedereen een Gelukkig Nieuwjaar! Voor Zuyd een bijzonder jaar. Zuyd viert in 2021 haar 20-jarig bestaan. Met haar huidige 30 academies − bestaande uit circa 50 opleidingen, 25 lectoraten, verschillende expertisecentra en praktijklabs − vormt Zuyd een sterke community die officieel in 2001 haar oorsprong vond.

De voorgeschiedenis van Zuyd in de regio gaat echter veel verder terug, namelijk tot 1823, toen in Maastricht het kunstonderwijs begon. In het komende feestjaar gaan we dit gedenkwaardige feit samen met onze studenten, medewerkers en partners vieren en memoreren. 

Er staat van alles te gebeuren. Maar daarover willen wij nog niets kwijt, behalve dan het motto: De Kunst van het Leren! Wij verheugen ons op een feestelijk jaar.

Speciaal voor de opening van dit feestelijke jaar hebben we een kick-off filmpje ontwikkeld.