Nieuws
Nieuws

Kom je ook sfeer proeven op de online Open Dagen? Meld je aan!

Via een virtuele rondleiding en live chats kun je als toekomstige student ondanks corona tijdens de Open Dagen toch een goede indruk krijgen van Zuyd Hogeschool.

Een online Open Dag? Hoe werkt dat?

Vooraf kun je als studiekiezer via een inschrijving je eigen programma voor die dag samenstellen. Op 14 november is de Open Dag in Maastricht. Heerlen en Sittard volgen op 21 en 28 november. Op de dag zelf kruip je thuis aan de keukentafel alleen of met je ouders, een vriend of vriendin achter je laptop. Zodra je op de Open Dag deze website bezoekt, begint jouw reis naar Zuyd. Je kunt hier de opleiding van je keuze bezoeken. Daarna zie je een waaier aan mogelijkheden. Wil je graag eerst een virtuele rondleiding door het gebouw waar jij de komende vier jaar misschien gaat studeren? Dat kan.

Een virtuele rondleiding

Hou wel even de tijd in de gaten! Straks begint misschien een live presentatie die veel van je vragen zal beantwoorden. Bij sommige opleidingen kun je ook een demo zien van een proefles of een speciale verrassing van studenten. Bij alle live events staat de begintijd erbij. Dus dan moet je misschien even wat sneller door de virtuele gangen lopen. En er is nog meer. Zoals interviews met studenten en alumni. Heb je nog vragen? Helemaal goed. Neem een kop koffie of thee en brand los tijdens een live chat met een van de docenten of studenten. 

 

Best handig zo'n online Open Dag

Groot voordeel van een online Open Dag is dat je bijvoorbeeld die virtuele rondleiding of de opgenomen presentaties en demo's ook na alle live-bijeenkomsten verder kunt bekijken. Of switch met één muisklik even naar een van de 34 andere bacheloropleidingen van Zuyd. De aanmeldingen voor de Open Dagen lopen goed. Vooral in de regio rond Sittard, lopen we voor op vorig jaar. Goed om te weten is dat de opleidingen in Sittard, maar ook in Heerlen en Maastricht, prima te bereiken zijn vanuit Noord-Limburg en al helemaal vanuit Midden-Limburg.

Presentaties en live chats als smaakmakers

"Online is natuurlijk niet hetzelfde als een gewone Open Dag. Maar door corona moesten begin oktober de plannen voor de fysieke Open Dag de kast in", vertelt marketingcommunicatie specialist Daniela Ghijsen. “Jammer, want de belangrijkste reden waarom je naar een Open Dag komt, is natuurlijk om sfeer te proeven. Het eerste gevoel dat je krijgt als je ergens binnenloopt, de gespreken die je soms gewoon spontaan hebt met studenten en docenten. Of even een praatje met de koffiejuf. Maar dankzij alle creatieve presentaties, live chats en de virtuele rondleiding krijg je toch een aardige portie sfeer voorgeschoteld."

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs!

Zuyd Hogeschool heeft de schouders eronder gezet zodat de studenten in spé virtueel goed ondergedompeld kunnen worden in het Zuydgevoel. Dat bleek al tijdens de eerste online Open Dag bij de Toneelacademie op 26 september, een hybride vorm van opgenomen video’s en live chatsessies. Daarna volgde de Academie voor Verloskunde op 31 oktober en dat was ook een succes. Nieuwsgierig geworden naar de andere opleidingen? Je bent van harte welkom op de Open Dagen.