Nieuws
Nieuws

Studenten speeddaten met bedrijven, zo gepiept

Een stageplek of stagiaires vinden. Covid19 maakt het er niet makkelijker op. Daarom houdt Zuyd Hogeschool van 9 tot en met 13 november voor de tweede keer het online Carrière Event ‘Ontmoet je toekomst’. Al speeddatend kunnen studenten en bedrijven elkaar op een tijd en dag naar keuze digitaal ‘besnuffelen’.

Succesvol eerste Carrière Event 

Het woord speeddate zegt het al, het gaat om vlotte één-op-één gesprekjes tussen een vertegenwoordiger van een bedrijf en een student via beeldbellen. Hooguit 15 minuten. In mei dit jaar vond het eerste Carrière Event plaats en niet zonder succes. Tussen ruim honderd koppels is iets moois opgebloeid waardoor de bedrijven vanaf 1 september een stagiair hadden. Maar daar bleef het niet bij. Daarnaast is ook voor een tiental vacatures een geschikte student gevonden. Kortom, the place to be als je nog een stageplek of (bij)baan zoekt en een ruime keuze aan geschikte stagiaires, onderzoekers of nieuwe collega’s voor bedrijven.  Ook dit keer stromen de aanmeldingen al binnen.

Persoonlijke pagina voor bedrijven

Bedrijven kunnen dit keer specifiek aangeven, waarvoor studenten hen kunnen benaderen: stage, (bij)baan, onderzoeksopdracht of een algemene kennismaking. Ook kunnen ze invoeren op welke momenten ze beschikbaar zijn en om welke afdeling of werkgebied het gaat. Zodra Zuyd de aanmelding honoreert, krijgt het bedrijf een persoonlijke pagina waarop te zien is of studenten zich intekenen en voor welke datum en tijdstip. De studenten van Zuyd zoeken een date op basis van het bedrijfsprofiel. Ze zijn vooral op zoek naar een (afstudeer)stage of onderwijsopdracht voor februari 2021. Aanmelden kan voor bedrijven tot en met 4 november en voor studenten tot en met 12 november. Deze instructievideo laat zien hoe bedrijven en studenten zich kunnen inschrijven.

Studenten Rechten extra handig tijdens coronacrisis

Vooral studenten van HBO-rechten zoeken momenteel een (afstudeer)opdracht of stageplek. Dat komt voor veel bedrijven wellicht als geroepen. Eindelijk kan iemand bijvoorbeeld eens de juridische gevolgen van corona of een ander juridisch vraagstuk uitpluizen. Als fysieke ruimte hiervoor een belemmering is, kan Zuyd mee zoeken naar een creatieve oplossing. Juridische dienstverlening hoeft overigens niet persé de corebusiness van een bedrijf te zijn om met een rechtenstudent te speeddaten. Als er maar een juridische  vraag of opdracht is en iemand binnen de organisatie met materiekennis als begeleider beschikbaar is. 

Vragen? Mail Vivianne Baart of bel: 088 9893 000.