Nieuws
Nieuws

(Terug)reizen naar en vanuit Nederland

Helaas heerst het coronavirus nog steeds alom. Daarom wil Zuyd, met de zomervakantie voor de deur, toch nog de richtlijnen voor reizen onder de aandacht brengen.

Voor reizigers die in Nederland arriveren vanuit landen en regio’s die volgens de Nederlandse rijksoverheid code oranje of rood hebben, adviseert de overheid dringend om na aankomst in Nederland 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Raadpleeg − ook vlak voor vertrek naar Nederland − de pagina van de Rijskoverheid voor de meest actuele lijst van landen en regio’s waarvoor dit dringende advies geldt.

Code groen of geel

Reis je vanuit een land of regio die volgens de Nederlandse rijksoverheid code groen of geel heeft, dan geldt dit dringende advies niet en volg je (weer) de voor deze categorie geldende richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse en lokale overheid.

Studie, stage of werk

Studenten en medewerkers van Zuyd die naar het buitenland willen reizen voor studie, stage of werk worden gevraagd om eerst goed de tekst onder de vraag ‘Ik wil binnenkort naar het buitenland reizen voor studie of werk, kan ik gaan?’ te lezen in de sectie Veelgestelde vragen op de coronapagina op Zuyd.nl.