Nieuws
Nieuws

Luc Verburgh nieuwe voorzitter mediaraad L1

Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van de mediaraad van L1. In september neemt Verburgh het stokje over van Joep Hahn, die sinds 2011 voorzitter is van de mediaraad.

Belang voor de regio

“Maatschappelijk relevant werk in en voor de regio vind ik belangrijk“, aldus Verburgh. “Inhoudelijk spreekt de functie mij aan omdat ik een groot belang hecht aan de publieke taak van L1 als regionaal mediabedrijf. Met mijn bestuurlijke ervaring en betrokkenheid bij veel maatschappelijke thema’s hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het werk van L1.” Luc Verburgh is in zijn vrije tijd onder meer lid van de raad van toezicht van Cultura Nova en lid van het bestuur van Economische Samenwerking Zuid-Limburg.

De mediaraad stelt het media-aanbodbeleid vast voor radio, televisie en online van de regionale omroep op voorstel van de hoofdredacteur. In de mediaraad, die een afspiegeling behoort te zijn van de Limburgse bevolking, zijn 15 maatschappelijke stromingen vertegenwoordigd. Provinciale Staten hebben bepaald welke 15 stromingen dit zijn. De mediaraad vergadert zo’n zeven keer per jaar. De nieuwe voorzitter is door de mediaraad geworven via een openbare procedure.

Lees het persbericht op de website van L1.