Nieuws
Nieuws

Gedichten van troost voorgedragen door studenten Toneelacademie op Radio4

Het afgelasten van alle culturele voorstellingen zorgt voor hoofdbrekens in de cultuursector. Het is tevens een groot gemis voor de studenten van de Toneelacademie, die toch vooral worden klaargestoomd om op de planken te staan. De lessen vinden nu online plaats en hoewel dit best een ingewikkelde situatie is, maken ze er het beste van bij de Toneelacademie Maastricht.

Toch publiek

Zo kregen de studenten van de regie-, acteurs-, performance- en docentopleiding de opdracht om iets te doen met poëzie. Iets zelf te schrijven of een werk in te studeren en voor te dragen. Een gedicht of kort verhaal dat ze in deze tijden met een ander zouden willen delen. Lex Bohlmeijer – presentator van het programma Passaggio op Radio4 – hoorde hiervan en bood elke avond één student het radiopodium om een gedicht voor te dragen. ‘Het geeft de studenten een oefening en ze ervaren weer even publiek. En dat is goed, want je traint jezelf beter met publiek’, lichtte Bohlmeijer tijdens de uitzending toe.

In de ether

Een mooie kans voor de studenten, die ze niet aan zich voorbij lieten gaan. Afgelopen maandag trapte Mae Rovers af met haar zelf geschreven gedicht Wat is dat toch? Op dinsdag was het de beurt aan Tara Hetharia die het bekende gedicht De oude man van de Griekse dichter Konstantinos Kavafis voordroeg. Maria Marbus droeg op woensdag haar zelfgeschreven gedicht De maan en de zon voor. Op donderdag was er geen uitzending en op vrijdag was het de beurt aan Bob Ott met zijn eigen gedicht Januari.

Bohlmeijer heeft overigens nog in beraad om de gedichtenvoordracht volgende week te verlengen. Blijf het volgen dus!